Over Schaeffer Mediation & Coaching

Allereerst: wat fijn dat je dit leest! Mooi dat je interesse hebt in mediation. Ik vind het leuk om mezelf met onderstaande video aan je voor te stellen. Het is de weergave van een interview dat ik 11 juni 2017 op RTL4 bij LifestyleExperience heb mogen geven over het mooie vak van mediator. Erg gaaf! Hoop dat het je inspireert.

Deze video was wat mij betreft een mooie aftrap voor de Week van de Mediation 2017 (12 tot en met 16 juni). Overal in het land activiteiten georganiseerd door tientallen collega’s die mediation als hun levenswerk zien. Zorg dat je op de hoogte bent via www.weekvandemediation.nl om bij de voor jou belangrijke events te kunnen zijn!

Zelf heb ik aanstaande dinsdag 13 juni de hele dag (9:00-12:00 uur, 13:30-17:00 uur) Open Huis bij mij aan de Dokter van Deenweg 108 8025 BK te Zwolle. Van harte welkom voor gratis advies! (Wel graag even aanmelden via het contactformulier op deze site.)

Binnen Schaeffer Mediation & Coaching wordt geloofd in de kracht en creativiteit van jou zelf. Hoe heftig je conflict ook is. Juist daar ligt jouw en mijn kracht. Sterker worden vanuit je onmacht. Ik help begrip ontstaan, voor jezelf en voor de ander. En vooral bied ik veiligheid en rust aan mensen die zoeken _MG_6676naar begrip en zicht op een nieuwe toekomst. Speciale affiniteit heb ik met autisme (ASS) – mijn eigen dochter heeft autisme -, en ook met ADHD en andere factoren die deskundige begeleiding op maat noodzakelijk maken. Ik ben Herman Schaeffer en werk graag met unieke mensen!

Vanuit de regio Zwolle werk ik als mediator en coach tot ver in de omtrek. Ik houd kantoor in Zwolle, maar ik kan je in feite door het land ontmoeten. Daarbij maak ik dan vaak gebruik van de mooie sfeervolle en professionele werkplekken van Het Coachhuis netwerk. Ook kom ik desgewenst op locatie bij jou of jullie thuis.

Als vrijwilliger ben ik betrokken geweest bij Buurtbemiddeling Zwolle, een prachtige uitdaging om mensen aan huis met elkaar in gesprek te laten komen. Het idee van Buurtbemiddeling is ook in Zwolle ontstaan, dus erg leuk om met de bevlogen pioniers van het eerste uur in Zwolle samen te hebben gewerkt!

Zelf heb ik in mijn leven vrij veel conflict van nabij meegemaakt, en heb daarbij nogal wat begeleiding gezien van mensen die dachten dat ze dat wel konden. Ik heb daarbij ervaren dat lang niet alle ‘hulp’ ook daadwerkelijk hulp is. Wat een nachtmerrie als de ‘helper’ precies denkt te weten wat goed voor je is, terwijl alles in jezelf zich ertegen verzet. De echte helper stelt zich niet als ‘expert’ (=betweter!) tegenover je op, maar sluit juist aan bij jou en bij wat voor jou belangrijk is. Hij luistert aandachtig en betrokken. Tegelijk kan hij ook eerlijk zijn eigen gevoel en visie laten zien – niet als een correctie op jouw emoties en overtuigingen, maar als een andere manier van kijken die je kan inspireren om je eigen weg te vinden. Daar leer je van! Zo’n helper wil ik zijn in mijn werk als coach en mediator. Zoals het Gandhi het zo mooi zegt: “Alles wat je voor mij doet, zonder mij – doe je tegen mij.”

Op dit moment volg ik de opleiding van de Merlijn Groep (gegeven door docenten Kim Roelofs en Makiri Mual) tot Mediator in Strafzaken. Zeer boeiend! Later meer hierover.